MUM – 6 ноември 2014 г. – приключи първата среща в България

На 6 ноември се проведе първият в България MikroTik User Meeting. В програмата бяха включени шест презентации – три на български език и три на английски. По подобие на всички MUM срещи първата презентация  беше за екипа на MikroTik Латвия. Normunds Rustanovics откри събитието и представи информация, свързана с компанията, основните продукти и какво да очакваме от новата продуктова линия на MikroTik.

DSC_7977

Normunds Rustanovics – MUM София, 06 ноември 2014

На конференцията присъстваха около 300 човека, като всеки участник получи разнообразни материали и подаръци, най-интересният от които беше RB951Ui-2HnD.

Втората презентация на тема „Приложение на академичната програма на MikroTik за обучение с RouterOS в УниБИТ“, беше изнесена от Добри Бояджиев, който представи част от методиката за обучение в областта на компютърните мрежи с ясно изразен практико-приложен характер, според принципите на академичната програма на MikroTik.

Приложение на академичната програма на MikroTik за обучение с RouterOS в УниБИТ

Добри Бояджиев – MUM София, 06 ноември 2014

Петър Димитров от PG NET PRO Ltd., представи Load balancing – обща представа, реализация с политики за маршрутизация, демонстрация. Демонстрацията беше впечатляваща и показа висшия пилотаж на инструктора.

Load balancing - обща представа, реализация с политики за маршрутизация, демонстрация

Петър Димитров – MUM София, 06 ноември 2014

Васил Рангелов показва своя по-добър PHP API, като направи сравнение с наличните до момента решения, разкри и разясни предимствата на неговата работа, основните технологични характеристики, принципи, приложения, проблеми и др. Разработеният клиент за приложно-програмния интерфейс на RouterOS е на световно ниво.

The better PHP API by Васил Рангелов

Васил Рангелов – MUM София, 06 ноември 2014

Ahmad Mortazavi се концентрира върху сигурността на съвременните компютърни мрежи и показа някои конкретни интеграции с RouterOS.

Впечатляващо беше представянето на Jaromir Cihak, който показва за първи път резултати от изследвания, които е провел през последните няколко години, насочени към алтернативните източници на енергия за захранването на RouterBOARD.

RouterBOARDs and Alternative Power case study

RouterBOARDs and Alternative Power case study by Jaromir Cihak (SysDataCom, Czech Republic)

В края на конференцията баха раздадени десетки награди, а най-голяма отиде при Светослав Дечев – квадрокоптер.

DSC_7966

Светослав Дечев спечели квадрокоптер.

Всяка година Mikrotik Дистрибутори и участниците в програмата MFM представят своите продукти и услуги. В София се представиха:

Снимки от събитието можете да намерите в социалните мрежи на MikroTik академията.

Д-р Добри Бояджиев - сертифициран MikroTik инструктор. Прочетете повече ›

Публикувано в Новини